Call center: +373 60 355 388

E-Mail: info@fast.mdDOMENIU IN MOLDOVA

Numele de domen astazi prezinta fata activitatii unei persoane pentru miliarde de oameni care intra in reteaua Internet si este natural ca acest nume sa corespunda esentei interioare a produsului persoanei.. Anume pentru asta fast.md si-a pus scopul de a presta clientilor sai libertate maxima in alegerea internet-numelui activitatii voastre.. Noi va propunem un sir larg de nume, care include toate numele regionale de domene fara exceptie (ru,md si inca 200 de zone) si natural cele mai populare domene “community” (com, net, biz, et setera). Noi suntem reprezentantul oficical pe teritoriul Moldovei al celui mai mare registrator rus NIC.RU. Asta va permite sa nu retraiti referitor la nivelul de accesibilitate si siguranta a numelui vostru de domen..

Cum sa alegi domenul

Numele de domen trebue sa fie nu doar correct sintaxic, dar sa fie si usor de retinut. Aici sunt stipulate sfaturi pentru a allege un nume bun de domen..

Numele de domen este scurt

A allege un nume de domen scurt este important din mai multe considerente.. Pentru el ese mai usor de a face un logotip, de a construe un branding, el este mai usor de a-l recunoaste si inca – mai putine posibilitati de a-l scrie incorrect. Unele companii isi aleg nume de domen, care contin aproape de 40 de semen. Din explicatiile lor, doar in asa mod se poate exprima numele companiei.. Dar asta denota lipsa de ingenietate. Straduiti-va sa alegeti si sa creati un nume de domen relative scurt.. In procesul de scurtare a numelui de domen nu face sa folositi abreviaturi in exces.. De exemplu mel.com.ua apartine agentiei turistice de mariaj “Moon@Light”.. Cinstit vorbind, alegerea numelui dat de domen nu descrie pe deplin specificul activitatii companiei date. Un astfel de nume de domen o persoana “neconsacrata” cu greu poate sa-l inteleaga Uneori citeva litere aduc anume la denumirea respectiva a brandului. De exemplu: domenul sv.ua (Союз Виктан), aif.ru (Аргументы и Факты в России).

Memorizarea.

A allege, a crea si a inregistra un nume bun de domen nu este simplu.Si asa nume de domen nu se uita. De obicei bine se memorizeaza nume generale, de exemplu: magazin.ru, dengi.ru, price.ru, etc. Как правило, хорошо запоминаются общие имена, например: magazin.ru, dengi.ru, price.ru и т.д. Bine se prezinta denumirile compuse din citeva cuvinte cu sens. Exista si un grup de denumiri unice, de exemplu Amazon, Google, Yandex, care vorbesc déjà singure de la sine..

Alegind denumirile de domen posibile, incercati sa le pronuntati oral. Audiati, nu se incurca oare limba in careva silabe. De asemenea cel mai bine este de a lega numele de domen la tematica sitului. In asa mod déjà dupa numele domenului sar putea ghici obiectul sitului. Dese ori patronii sitului folosesc numele proprii si nickname-urile (internet-pseudonume) in denumirea domenului.. Cu asta trebuie sa fim atenti. Daca situl va fi folosit in calitate de blog, atunci nick-numele domenului va corespunde perfect. С этим стоит быть осторожным.. Un domen bun este greu de incurcat cu altii. Nu are rost sa cautam nume de domen, care suna asemanator cu al altcuiva, sau la care se adauga citeva litere. Apare problema neintelegerii. Se intimpla ca unele situri par aproape identice, diferenta fiind doar in careva simboluri. De asemenea, atrageti atentia la transliteratia numelui de domen si scrierea cuvintelor cu litere latine in alte limbi europene sau limba rusa.. Sunt citeva variante de a crie litera: х (h, kh), ц (ts, z), в (w, v), к (c, k, ck), ф (f, ph). Vedeti, numele de domen foto.ru и photo.ru in limba rusa suna absolute egal – фото ! Ginditi-va cum veti dicta numele de domen pe litere.

Excluderea posibilitatii de greseala

Cu cit este mai complicat numele vostru de domen cu atit mai greu va fi clientilor vostri sa-l scrie correct. Multi utilizatori ai retelei tiparesc foarte rau. Din cauza asta introducerea corecta a numelui de domen poate devein o catastrofa. In asa mod voi nu veti reusi sa-i indreptati pe clientii vostri la locul potrivit, adica la situl vostru.

Claritatea

Situatia ideala este cind numele de domen coincide cu denumirea companiei. Cind denumirea dorita déjà este ocupata, incercati sa alegeti un nume functional, care reprezinta exclusivitatea voastra Din momentul vizitarii primului vizitator domenul vostru devine automat brend, fata, carte de vizita a voastra… Numati asta cum odoriti. Anume prin domen va vor identifica in retea.

Directionare speciala

Un domen bun suna impresionant pentru publicul vostru tinta. Domenul trebuie sa fie asa cum asteapta sa-l vada oamenii. Pentru Ucraina asta este .ua, .com.ua, mai rar .net ua, org.ua, biz.ua. Pentru Rusia – domenul .ru, pentru SUA - .com, .us. Face sa mentionam, ca cumpararea si inregistrarea domenului (a numelui de domen) cu diferite extinderi va fi o actiune inteleapta.Ele doar costa putin. Daca voi ati obtinut succese in domeniul vostru de activitate, putin probabil,ca veti dori ca faptul acesta sa fie folosit de catre alt cineva. Anume asta va va ajuta sa pastrati exclusivitatea adevarata a domenului vostru.

Domenuri